maanantai 26. helmikuuta 2018

Lumisadetta - kylmä helmikuu 2018

Loputkin helmikuun vieraista lähti, olivat täällä kuudetta kertaa. Mentonin sitruunajuhla oli käyntilistalla tälläkin kertaa, mutta Nizzan karnevaalit ohitettiin, osa porukkaa oli flunssaisia ja vaikka lupasimme autokyytiä, nukkuminen vei voiton. Kuitenkin, edelleen suosittelemme karnevaaleja, muistelemme mielellämme ensimmäisiä iltakarnevaalejamme, kun pieni kummityttömme jaksoi bailata koko illan ja vielä hypellä iloisena kävelymatkan kotiin.  Tunnelma paikan päällä  oli todella hieno, toki myönnämme mukavalla seuralla olevan päärooli muistoissamme. Autoretkien  maisemien katselu sujui tällä kertaa tyttöjen kanssa, ajelimme Belletiin kukkuloilla ja poikkesimme tuttuun taloon ostamaan muutaman pullon valkoviiniä. Paikan koira tuli vastaanottamaan, mutta hän ei ainakaan vielä osaa myydä viiniä. Odottelimme ja yritimme jo soittaakin, ja lopulta saimme viinimme. Kolmen hengen seurueena lähdimme  sitten tutulle maisemakierrokselle, A8 Frejusiin saakka ja sieltä rantatietä punaisia kallioita ihaillen takaisin Nizzaan. St Raphaelissa on pitkä ranta ja paljon ruokapaikkoja, parkkipaikan voi saada hiljaisena aikana ihan oven eteen, mutta satamassa on parkkihalli ja eteenpäin Nizzan päässä suuri ulkoalue, jossa ei tähän aikaan ollut parkkimaksuautomaatteja. Syötiin kunnon liharuuat, kohtuuhintaan, täydessä ravintolassa, jaksettiin sitten ihailla maisemia aurinkoisena iltapäivänä. Muu porukka oli Monacossa samaan aikaan.

Vietiin vieraat mielestämme hyvissä ajoin kentälle, mutta siellä olikin ollut ruuhkaa, 3 lentokoneellista pohjoiseen menijöitä. Mutta onnellisesti oli päästy kotiin, ja meillä on hiljaista. Tänä aamuna ulkolämpömittari näytti +1 astetta ja klo 9 jälkeen leijaili lumihiutaleita. Koko helmikuu on ollut kylmää, tammikuu oli paljon lämpimämpi.

Viikon aikana jouduttiin käyttämään taksia useamman kerran, koska koko porukka ei mahtunut yhteen autoon. Kokemusta tuli niin normaalitaksista kuin uberistakin. Hinnat vaihtelivat, mutta suurta eroa ei tainnut eri kyydeillä olla, paitsi joillakin vauhti oli turhan kova näihin kiemuroihin. Uberin tilaaminen kävi helposti, sen sijaan odottelimme yhtenä iltana  tovin taksia Negrescon nurkilla olevalla taksiasemalla, mutta sittenpä taksi jostakin sivukadulta ilmaantui ja  ystävällisesti vilkutellen  tarjosi kyytiä. Oikein mukava taksi ja vaikka oli sunnuntai-ilta, mitään ylimääräistä ei peritty. Ei olla itse otettu uberia käyttöön, ollaan vuosien mittaan käytetty todella vähän takseja, ja joskus harvoin, kun on tarvittu kotiin, tilattu puhelimitse Taxi Rivierasta ilman ongelmia. Ainoat ongelmat on olleet lentokenttätaksien kanssa, vieraamme vietiin kentältä länteen St Laurent-du Varin juna-asemalle Nizzan hotellin asemasta ja jätettiin sinne 30 euroa rahastettuaan (taksi sieltä hotelliin maksoi 32 euroa), itse kerran illalla tullessamme kuljettaja itsepintaisesti ajoi Promenadilta Magnanin alikulkutunneliin, vaikka kuinka kielsimme. Harmistuneena sitten teki u-käännöstä ja jupisi itsekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti