Otimme kävelyretkemme päämääräksi MiCasan. Oli lainattu pari kirjaa, ja paikan empenadat ovat mukava iltapala, jos lounas on jäänyt vähälle huomiolle. Matkalle osui kuitenkin keväinen sadekuuro (siis rakeita), ja pakenimme jo Promenadilla ensimmäiseen kahvilaan. No, vanhaan kaupunkiin päästiin ja katsottiin parhaaksi odotella kuurojen ohimenoa lounaalla. Muitakin turisteja oli tullut samaan paikkaan, nurkkapöydässä puhuttiin ruotsia. Sinne vietiin hyvännäköiset lihavartaat, oikein liekitettiin ja kaikki näytti hyvältä, kunnes näimme, että annos palautettiin keittiöön. Katsottiin kauhistuneina toisiimme, olisiko parasta paeta heti ennen kuin ehditään tilata mikä on vikana. Vilkaistiin taakse, ja seurueen rouva näytti ulkonäöltään eksoottiselta. Muistimme kummityttömme Thaimaasta kotoisin olevan äidin, joka rakastaa simpukoita ja rapuja, mutta joka haluaa pihvinsä "well-done". Epäilimme sittenkin olevan kyse samasta asiasta, ja jäimme paikoillemme. Sivumennen sanoen, suosittelemme aina hänelle täällä, että kannatta ottaa kalaa, kanaa tai hätätilassa possua, ei ankanrintaa eikä naudanpihvejä. Hyvin on mennyt. Vieressä istui hollantilaispariskunta, jonka mies puhui meidän mielestämme sujuvaa ranskaa. Tilaukset sujui ranskaksi, ja alkuruuaksi pariskunta söi kalakeittoa. Keiton jälkeen tuotiin lautaselliset salaattia, meidän nähdäksemme mustekalasalaattia, ja hiukan ihmettelimme. Pariskunta iski haarukat salaattiin ja ihmettelivät hekin, että tämäkös on se "daube", ei kai? Tarjoilija tuli eikä sen kummemmin ihmetellyt, pahoitteli ja vei lautaset pois. Henkka siinä vaiheessa arveli naapurille, että nyt saatte uudelleen keittoa. Ei, ei, minä sanoin, että ollaan jo syöty keitto, sanoi mies. Henkka yritti vähän houkutella miestä puhumaan englantia, mutta mies pysyi sitkeästi ranskan kielessä. No, tarjoilija tuli takaisin ja kattoi pariskunnalle lusikat. Siinä vaiheessa huusimme jo yhteen ääneen tarjoilijaa takaisin ja niin ruotsalaiset kuin mekin naurettiin ihan hervottomasti. Loppu hyvin kaikki hyvin.
Itse söimme koko lounaan alkaen Kirillä ja alkuruoaksi provencelaisia alkupaloja ja pääruoaksi minulle kania ja Kipalle mustekalaa dauben tapaan kastikkeessa. Juustot ja jäkiruoka sekä kahvi. Täydellistä. Pyörittiin bussipysäkille.
Käytiin kuitenkin Mi Casassa viemässä kirjat mutta empenadat olivat päässeet loppumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti