Ajan kuluksi olen lueskellut netistä golf-keskusteluja. Aiheet ovat mitä moninaisempia, kiperistä sääntökohdista ja niiden tulkinnoista senioreiden ja etenkin naispuolisten häätämiseen kentiltä (pelaavat hitaasti ja bagien asettelussakin on puutteita). Osa mielipiteistä ei liene tarkoitettu vakavasti otettaviksi, vaikka mieluummin ottaisivatkin vaan meidän rahat eivätkä päästäisi pelaamaan, niin se ei ole mahdollista. Kannattaisi ehkä paremminkin lisätä palveluita senioreille. Syömme mielellämme golfkentän ravintolassa, kun ei jakseta enää kotona kierroksen päälle kokkailla ja kun kaikki aika kuluu golfkentällä eikä ole aikaa lähteä shoppailemaan, proshopin valikoimista voisi löytyä enemmän seniori-kokoisia ja -mallisia varusteita. Emme haluaisi kaiken muun lisäksi vaikuttaa kanssapelaajien pelihaluihin pukeutumisellamme tai paremminkin sen puutteella. Hidas pelaaminen ei ole senioreiden yksinoikeus, mutta monet meistä jättävät tilanteen mukaan liian raskaat väylät pelaamatta tai pelaavat 9 reiän kierroksia, voi suositella myös kiireisille. Oman kokemuksen mukaan noin 12 reikää voisi olla ihanteellinen monessa suhteessa.
Ikuinen keskustelun aihe palstoilla on myös tasoitukset. Aihe on arka monelle meistä, mutta olemme pelanneet paljon myös henkilöiden kanssa, jotka eivät stressaa pisteiden kanssa eivätkä kirjaa tuloksiaan. Ihan yhtä mukavaa, ja itsehän voi pitää omista tuloksistaan kirjaa. Tasoitukset ovat tärkeitä niissä kilpailuissa, missä tasoitukset huomioidaan, "väärällä" tasoituksella tietoisesti palkintojen toivossa pelaava on nyt ihan ääritapaus, mutta niitäkin keskustelupalstojen mukaan on. Tasoituskierroksilla pitää tietysti pelata sääntöjen mukaan ja sitä varten täytyy tuntea säännöt, tässä saattaa olla yksi syy, miksi jotkut eivät aktiivisesti ylläpidä tasoitustaan. Kilpailuissa porukasta joku yleensä tuntee säännöt paremmin ja oikein pahassa paikassa turvaudutaan sääntökirjaan. Kilpailuissa tasoitus tulee ylläpidettyä automaattisesti, toinen meistä käy kesän mittaan oman seuran seniorikisoissa nostamassa tasoitustaan, joka ei kuitenkaan nouse korkeammalle kuin 36. Syksyllä voi sitten yrittää laskea tasoitustaan muutaman pisteen kentällä, joka sopii tähän tarkoitukseen, tämä vain siksi, ettei tarvitsisi tuntea vuosi vuodelta pelaavansa aina vaan huonommin. Seniorikisa ei ole ollenkaan vakava tapahtuma, kaikki kannustavat toisiaan ja hyvässä hengessä pelataan, viikoittain meitä on noin 80 pelaajaa. Tasoitusjärjestelmäkään ei ole vastaus kaikkeen, kisoissa on (usein) kaksi sarjaa, alle 18 tasoituksella pelataan lyöntipeliä ja 18-36 pistebogia.
Rivierallakin seuran puitteissa tasoitukset ovat taas tapetilla, kerran viikossa on kisa, jossa palkintoja jaetaan. Mekin olemme saaneet ko. palkintoja, sekä arvottuja että tulokseen perustuen. Tasoitusjärjestelmä mahdollistaa tämän, jos sitä ei olisi, vain arpaonni veisi meidät palkinnoille.
Toki palkinnoilla on kannustava vaikutus, mutta pelaaminen, hyvä seura ja vaihtelevat kentät on meille ehdottomasti pääasia. Meille tämä on ollut aivan uusi mukava juttu ja arvostamme kovasti järjestäjiä. Toivomme, että uusiakin pelaajia joukkoon liittyisi, tasoituksesta riippumatta. Pelaaminen seurassa on paitsi hauskaa myös mahdollistaa tietyn tavoitteellisuuden. Totta on, että hyvien pelaajien kanssa pelaaminen kehittää omaa pelaamista ja tosi hienoja kierroksia olemme mekin hyvässä seurassa pelanneet. Toivottavasti pelit jatkuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti