torstai 27. marraskuuta 2014

Tapahtumia ja sattumuksia


Maanantaina oli vielä mahdollisuus golfata Biotissa. Vain pari pisaraa ja kierros 3 tuntia. Ulkona syötiin hyvä ateria. Sitten alkoivat sateet. Tiistaina piti käydä Lattessa, mutta oranssi varoitus koko Alpes-Maritimes departemantissa päätti, ettei lähdetä ja illalla taas näytettiin  telkassa tulvia. Tiistai-iltana kävimme ystäviemme luona kanipadalla, joka oli yhtä hyvää kuin ennenkin ja tuhosimme yhteisellä matkallamme hankittuja rose -viinejä. Kanipadan ohjeisiin kuului myös konjakkia hieman, joten saimme isännän kanssa tuhota kahvia juoden loput keittiökonjakista. Tytöt joivat Limontselloa. Mukava ilta jälleen.
Keskiviikkona kävimme vanhassa kaupungissa ostamassa lisää oliiviöljyä erikoiskaupasta ja taas rupesi satamaan, joten kotiin. Telkasta tulvia Provencessa.
Torstaina piti olla pelipäivä, mutta jo keskiviikkona tuli tieto, että kenttä on kiinni sateiden vuoksi.
Meillä katto vuotaa mutta ei sateiden vuoksi. Tyhmä isännöitsijä ei välitä vähääkään. Kun tiedettäisiin vakuutusyhtiö lähetettäisiin kuva vuotavasta katosta.
Me kuitenkin lähdimme kaupungille, koska ilma ei ollut ihan kehno, tarkoituksena syödä hyvä lounas jossain. Kävelykadun länsipäässä Kipa älähti ja minä ihmettelemään. Joku elefanttilintu paskansi Kipan päähän, silmälaseihin ja pitkin hienoa vaaleanpunaista takkia. Se on muuten impreable tai jotain  sen tapaista, syksyllä takki käytettiin pesulassa ja Kipa yritti tarjota sitä pesulaan "une petite veste", ja aiheutti pitkän keskustelun, mistä ei tietenkään ymmärtänyt mitään mistä puhuttiin.  No, nyt  sitten putsattiin paskoja 15 minuuttia ja kotiin tukan pesulle ja takki viedään taas  pesulaan. Tiedetäänpä mikä se on tai mikä se ainakaan ei ole, väri on rose pesulan hoitajan mukaan. Aika paska säkä muuten  kaiken kaikkiaan.
Kotona nyt maistellaan Beaujolais Noveauta vain yksi ja päälle muuta. Osti Kipalle lohdutukseksi ison omenatortun tai oikeastaan koko kakun.  Eiköhän se siitä. Huomenna on petankkipikkujoulu.
Matkalla nähtiin taas tämä kätevä tapa muuttamiseen. Ei kärräämistä ja hissin rikkomisia, vaan siististi ikkunasta ulos. Kaupunkilaiset osaa. Vaikka ei niihin porraskäytäviin ja hisseihin mitään mahtuisikaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti