lauantai 19. tammikuuta 2019

Takaisin Nizzaan


Helsinki-Vantaalla oli kuin Rivieran Suomi-seuran kokouksessa, poskipusuja vaihdettiin ja kerrottiin joulun kuulumiset. Yhdellä pariskunnalla Roquefort-juusto matkasi takaisin Nizzaan, olisiko tässä syntymässä uusi makunautinto, kahteen kertaan yli 10 kilometrin korkeuteen viety juusto. Tietänette  madeiraviinin laivauksen, englantilainen tilaaja pyysi viineilleen kuljetusreittiä, joka kulkee päiväntasaajan yli, koska oli havaittu viinin paranevan kuljetuksen aikana.  Lämpökäsittely opittiin siitä sitten tekemään ihan paikan päällä. Meillä oli laukussa vain jääkaapista tyhjennetyt rippeet. Turvatarkastuksessa nuori mies kysyi kohteliaasti, sopiiko, että hän kurkistaa laukkuun, arveli kyllä jo, että taitaa olla ruokia. Näin oli, ja sanoi sitten vielä ottavansa pyyhkäisynäytteen. Vähän kävi mielessä, mitä mahtaa löytyä yli 20 vuotta maailmaa reissanneesta laukusta, on ollut lähituntumassa ties mistä kotoisin olevien kaltaistensa maailmanmatkaajien kanssa, ja sanoinkin kaverille laukun olevan 21 vuotta vanha.

Pikkusen myöhässä oltiin Nizzassa, mutta se ei haitannut, olimmehan pelänneet pahempaa. Helsinkiin oli nimittäin luvattu armotonta lumipyryä, ja aamulla taksin tullessa harjasimmekin pienen polun ovelta kadun reunaan. Reunavalli oli niin iso, että taksi ajoi vähän eteenpäin, jotta päästiin pikkukengillä turvallisesti autoon. Lumisade oli vähäksi aikaa tauolla, ja kone pääsi lähtemään. Ehdin jo huolestua, emmekö menekään jäänesto-käsittelyyn, mutta kyllä vain, ja siinä taisi sitten kulua ylimääräistä aikaa. Isäntäväkemme tuli vastaan, ja ehdimme vielä muutamaa minuuttia vaille yhtä kauppaan ostamaan ruokaa.

Emäntä oli myös laittanut lämmityksen päälle, mutta 25 asteen sisälämpötilasta tulleina olimme selvästi viluisia ja huonosti nukutun yön jälkeinen väsymys ei tilaa parantanut. Ulkoilma sen sijaan tuntui mukavan lämpimältä auringon paistaessa. Nettiriippuvaisille oli myös jobinpostia, netti ei toimi. Ihan toimivaksi se 3 viikkoa sitten jäi, mutta jotain on sillä välin jossain tapahtunut. Henkalla on myös (vihdoinkin) uusi tabletti, ja jostain syystä siinä nyt sitten ei toimi lainkaan. Sähköpostiin siis ei päästä ja Hesarin näköislehteä ei voi lukea. Kuulemma datakiintiö täyttyy myös kovin nopeasti, joten toistaiseksi siis on vain odotettava.

Nettivika ei vielä ole selvinnyt, mutta tarmokkaasti asiaan tarttunut isäntäväkemme sai operaattorilta lainaksi boxin, jonka avulla pääsemme nettiin. Olemme siis täysin kotiutuneet, vielä auton haku ja päästään liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti