perjantai 19. tammikuuta 2018

Kevään tuloa

Vuoden ensimmäinen golf-kierros antoi hiukan odottaa itseään, vaikka sää jo näyttikin suotuisalta, ainakin välillä, kun myrsky laantui. Mutta hoidettiin asioita ja tutustuttiin uuteen vuokra-autoomme. Perjantaina pelattiin petankkia, monilukuinen joukko suomalaisia. Meidän peli kesti ja kesti, mutta jouduttiin siitä sitten pakastekauppaan, joka kylläkin on koko päivän auki. Monet kaupat yllättävät meidät yhä edelleen aukiolo- tai paremminkin kiinnioloajoillaan, paras aina tarkistaa. Petankissa käytiin ennen bussilla, mutta nyt on mukavampi lähteä autolla, Barlan parkkihallista on ainakin toistaiseksi löytynyt tilaa. Parkkihallit ovat aika sokkeloisia ja ahtaita ja paikat pieniä, vaikka meillä on keskikokoa pienempi auto, tarkkana pitää olla.  Mutta eipä nyt kuitenkaan enää tarvitse "sardiinipurkkiin" ahtautua, kuten aiempina talvina, vaan nykyisessä kotipihassa on tilaa.

Niinpä siinä sitten kävi, että sunnuntaina oli sadepäivä. Kipan ajoharjoittelu suuntautui Biotiin, siellä oli urheita golffareita sateenvarjojen kanssa kentällä, mutta meille ei tullut mieleenkään liittyä seuraan. Maanantaiksi oli sovittu peli ja maanantai olikin hyvä päivä. Kenttä oli märkä, joten laiskimmatkin joutuivat kävelemään eli Henkka. Peli ei sujunut kummoisesti, mutta mukavaa oli. Päätettiin lähteä keskiviikkona uudestaan, jos sää sallii. Tiistaina suuntasimme ostamaan Henkalle uutta pusakkaa, nykyinen on 15 vuotta vanha, tosin sanoi sitä vielä golfissa talvikaudella käyttävän. Saatiinkin uusi pusakka ja poimittiin mukaan vielä pitkähihainen paita, ja mukava yllätys odotti kassalla, kun paita tuli kaupanpäällisiksi, alennusmyynti ja pusakka oli puoleen hintaan. Kävelykadulla syötiin oikein hyvät simpukat, ensimmäiset tällä kaudella. Kotiin tullessa tuuli oli yltynyt myrskyksi, melkein vei meidät mukanaan kun bussilta kävelimme alamäkeä kotiin, täytyi olla todella kova tuulenpuuska. Arvelimme jo, ettemme lähde pelaamaan, tuuli tuntui todella vaaralliselta. Myrsky jatkui koko yön, aamuyöstä oli 14 astetta mittarissa ja tuuli vinkui nurkissa, pelättiin, ettei ikkunat pysy kiinni ja lisää oksia voi katketa puista. Aamulla huomattiin, että yksi kevyt puutarhatuoli oli lentänyt pihan toiseen päähän. Uskomme ainakin tuulen olevan syyllinen, eikä villisian, joita aidasta huolimatta saattaa jostain päästä pihaan. Mutta kaunis aurinkoinen päivä täällä  nyt on, ja lämpömittarimme näyttää 18 astetta (siis ulkolämpömittari, joka on etelän puolella auringossa).

Loppuviikon ohjelmassa tärkeimpänä äänestäminen presidentin vaalissa, arvelemme  oman ehdokkaamme saavan Nizzasta muitakin ääniä. Onneksi saamme vapaasti asettaa ehdokkaita ja äänestää. Netissä väyrysfanit sekoilevat kuin pahaiset hihhuliuskovaiset, vaikka niitähän ne kait ovatkin. Perjantaina oli taas petankia ja päälle Heikin päivät ystävien luona. Koskahan opitaan ajamaan suoraan kotiin parkkihallista Barlalta. Nyt jo toisen kerran harhailtiin pitkin Nizzan katuja kun käännyttiin väärästä kulmasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti