Muutamia vuosia sitten olimme vierailevan tuttavapariskunnan kanssa ruokamessuilla Mandelieussa ja muistelimme olleen mukava paikka, juustoa, viiniä, oliiveja, kinkkua yms., maistaa sai kaikenlaisia herkkuja ja kotiinkin ostettiin. Tuttavamme ostivat juustoja, joita saimme vielä maistaa Suomeen palattuamme. Silloin paikalla ei ollut paljon väkeä, nyt tapahtuma tuntui laajentuneen ja väkeä oli runsaasti. Isosta parkkihallista löytyi kuitenkin paikka, kun muutaman kerran ajoimme ympäri. Parkkihalli on aivan näyttelypaikan vieressä. Messuille oli pois lähtiessämme sisään jono, joka aiheutui turvatarkastuksesta, niin maailma muuttuu.
Kiertelyn jälkeen olimme tietysti nälkäisiä ja jonotimme paikkaa ravintolaan. Toinen oli vähän hienompi ja toinen "kansanpaikka", kertakäyttölautaset ja maalaishenkisemmät ruuat. Pöytä vapautui jälkimmäisestä ensiksi, joten istuimme pöytään. Ihmettelimme menua, pääruokavalikoiman jälkeen (makkaraa, burgundin pataa tai "tripoux", jonka tiesimme olevan sisälmyksiä jossain muodossa), oli erikseen rivi "Aligot". No, naapuriin tuli pääruuat, makkara näytti makkaralta, burgundin pata lihapadalta ja "tripoux" sisälmyskääryleiltä, lisukkeena perunamuusia. Mutta kun seurueen lapset haarukoivat muusia, huomasimme sen olevan venyvää ja päättelimme, että siinä on juustoa. Saimme annoksemme ja muistin nähneeni tv-ohjelman, missä keiteltiin kyseistä ruokaa. Perunoita, kermaa, juustoa, suolaa, pippuria, netistä löysin ohjeita, mihin laitettiin myös valkosipulia. Lounas oli tosi tuhti, päälle vielä juustonpalat ja makeaksi palaksi pienet kermatötteröt.
Paikalla oli kaikki hienot ranskalaiset viinit ja vielä jotain Italiastakin. Etsimme kuitenkin paikallisia viinejä ja ostimme muutaman pullon Barbossin viinejä. Juustot ja kinkut jäi tällä kertaa ostamatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti