sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pallovarkaat

Golfia pidetään aika kalliina harrastuksena, ja jossain määrin näin varmaan onkin, mutta kuten kaikissa asioissa yleensä, edullisestikin voi pelata. Kenttiä on eritasoisia ja erihintaisia, toiset kaukana keskellä ei mitään ja toisiin pääsee vaikkapa pyörällä tai bussilla. Pukeutuminen on jossain määrin vapautunut, mutta tavanomaiset kentälle käyvät vaatteet sopivat muuhunkin vapaa-aikaan. Nykyään jopa osa kengistä ei juuri eroa  muista kävelyyn sopivista kengistä.  Mailat kestää vuosikausia ja tarvittaessa niitä voidaan huoltaa ja korjata, jolloin ne lienevät käyttökelpoisia vuosikymmeniä. Sen sijaan pallot ovat kulutustavaraa, niitä hukkuu yhtenään metsiin ja lammikoihin ja toisinaan, vaikka kaikki ovat näkevinään, minne pallo lensi, sitä ei vaan löydy ruohikosta. Joskus löytyy pallo, joka kuitenkaan tarkemmin katsottuna ei ole oma, vaan jonkun toisen aiemmin hukkaama. Pallot ovatkin jonkinmoinen kuluerä, jos haluaa pelata hyvälaatuisilla palloilla, on pitkälyöntinen ja pelikaverit on huonoja katsomaan, minne pallo lentää.
Nyt on törmätty vielä kentällä liikkuviin pallovarkaisiin, jotka täysin ennalta arvaamatta sieppaavat pallon eivätkä anna takaisin. Muistamme vielä  vanhemman mieshenkilön, joka poimi pallomme väittäen, ettei se voi olla meidän, kun se oli niin kaukana, mutta hän antoi sen kuitenkin takaisin. Olemme kuulleet myös jutun vanhemmasta pelaajattaresta, joka nappasi  pallon, mutta ei suostunut antamaan sitä takaisin, vaan väitti, ettei se ole hänellä. Mitäpä siinä sitten teet. Joillain kentillä asustelee kettuperheitä, ja poikaset sieppaavat palloja ja leikkivät niillä. Olemme kuulleet juttuja myös linnuista, jotka poimivat palloja nokkaansa ja vievät pesäänsä, alunperin emme oikein uskoneet juttuun, mutta nyt kun on omin silmin nähnyt linnun sieppaavan pallon ja lähtevän se nokassaan lentoon, on pakko uskoa. Pelikaveri näki myös tapahtuman ja huomasi, kuinka lintu pudotti pallon greenille ja huusi, että tuota ei kyllä hyväksytä. No, lintu otti pallon uudestaan nokkaan ja lähti eikä sitä sitä sen koomin näkynyt, ei lintua eikä palloa.
Tässä nyt sitten sääntöpähkinä purtavaksi. Ymmärsimme säännöt niin, että kun palloa ei löydy, voi mennä ja lyödä uuden pallon samasta paikasta, mistä alkuperäinen lyötiin. Käytännössä tämä ei juuri ole mahdollista, seuraava ryhmä on jo tulossa, joten todetaan, että näin kävi ja jatketaan matkaa. Mutta entäpä, jos kukaan ei olisi nähnyt linnun ottavat palloa ja oletetaan, että lintu olisi hylännyt pallon pudotettuaan sen greenille.  Siis palloa olisi etsitty 5 minuuttia, todettu, ettei löydy ja sitten, kun ryhmä etenee greenille, pallo löytyy sieltä.  Pallo lensikin paljon pidemmälle kuin kukaan näki, eli etsittiin väärästä paikasta. Kukaan ei tietenkään nähnyt, koska pallo löytyy ihan eri suunnastakin, kuin mihin oltiin näkevinään sen lentävän.  Kuvitelkaa tilannetta, jos lintu olisi vielä sattunut pudottamaan sen reikään. Meidän epäonninen pelaajamme menee greenille huoltamaan lippua ja löytääkin sieltä pallonsa. Uskokoon kuka haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti