perjantai 16. joulukuuta 2011

Taas Biottia

Taas pelattiin kauniissa säässä jopa viisi suomalaista yhdessä. Olin saanut viestin autoon unohtuneeseen kännykkään enkä katsonut sitä Glorialta lähtiessämmekään. Siksi tulikin kentällä kiirettä kun selvisi,että viestissä ilmoitettiin, että oli sovittu lähtöaika naisille jo klo 11.00 ja miehille 11,07 ja me tulimme paikalle vain muutamaa minuuttia vaille 11.00. No nopeasti kengät jalkaan, maksu, avaimet, autoon ja menoksi. Hieman myöhästyimme, josta yksi ranskalainen, joka lähti ryhmässä meidän jälkeemme lähteneen ryhmän jälkeen, kävi meitä usuttamassa nopeampaan peliin. Me olimme kolmos väylällä aloittamassa ja heitä edellinen ryhmä ei ollut vielä aloittanut kakkos väylää. Miksi meitä piti hätyyttää? Sanoin porukalle, että lyödään eikä välitetä, kun yrittivät saada selvää äijän mäkätyksestä. Tarkoitushan oli nopeuttaa peliä eikä vaihdella mielipiteitä kielellä, jota ei ihan ymmärretty. Eipä näkynyt äijiä pitkään aikaan, kunnes ohittivat jäljessämmekin tulleen ryhmän jättämällä väliin kaksi väylää ja ajoivat takaa rouviamme. Kyllä ovat ranskalaiset kummaa väkeä. Välillä tuhrivat keski-ikäiset pariskunnat meidän edellämme kuin hidastetussa filmissä ja sitten setsemänkymppiset äijät menevät kuin tuli housuissa puoli juoksua, ohitellen miten sattuu. Mukava kierros ja mahtava ilma. Kiitos pelikavereille.
Torstaina kävimme keskustassa etsimässä eräälle tärkeälle henkilölle joululahjaa. Vaan ei löytynyt. Istuimme sitten tarkkailemassa ihmisiä vaki paikallamme kahvila Ritzin ulkopaikoilla Laffayetten vieressä.
Perjantaina 16.12 kävimme perinteisesti pentanque-kentällä, jonne tulikin jopa neljä muuta suomalaista. Saimme aikaan "kolme pariskuntaa toisiaan vastaan kolmella kuulalla kukin" -kisan, joka loppui hieman klo 12.00 tykinlaukauksen jälkeen yhden pariskunnan huimaan voittoon. Hieman viluissamme valuimme vaki kapakkaan, jossa yksi syntymäpäiväsankariksi ja uudeksi mummoksi ilmoittautunut tarjosi Kir Royallit oikealla sampanjalla.
Kirsti kanssa suunnistimme läheiseen kauppaan ostamaan joululahjan tärkeälle henkilölle. Sitten, kun oli kalapäivä, suunnistimme Cafe du Turiniin ötököille. Ostereita 12 kpl no 2 Oleronin saarelta läheltä Bordeauta, Bulot 200g, Bigorneaux 200g, kuusi Moyennes Crevettes Roses ja 2 kpl Pinses de King Grab.
Kaksi pulloa  Muscadet Sevre et Maine sur lie ja Mousse au Chocolat Maison. Pyöriskelimme bussiin no 3 ja kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti