tiistai 13. joulukuuta 2011

Rantasyömisiä ja vanhempaa

Eipä taas ole ollut kirjoitettavaa. Enemmän on ollut yhteyksiä Rotarien Nizzaan tulon kanssa kuin muita tapahtumia.
Lauantaina 10.12 käveltiin Massenalle katsomaan joulukauppoja, joita oli paljon rivissä tavan mukaan ja luistinrata, jossa ranskalaiset kaatuilivat. Kipa haihtui tapansa mukaan kauppoihin ja minä jäin katsomaan ihmisten touhuja. Join lämpimän viinin ja kun kysyin onko tämä tuoli vapaa sujuvasti ranskaksi ja minulle vastattiin kyllä samalla kielellä. Kun mies poistui hetken päästä hakemaan juomaa huomasin, että puhuivat ruosia, joten vaihdoin siihen ja kävi ilmi, että meitä oli lähes pohjoismaat yhdessä, Ruotsi, Norja ja Suomi. Vähän aikaa turinoitiin ja Kipan asosiaalisuus tuli paikalle ja vaati minun juomaan hänenkin kuuman viinin välittömästi koska yhteispohjoismaalainen ystävyyskeskustelu ei kiinnostanut ja häipyi jonnekin. No minä äkkiä juomaan toista glögiä ja toivottamaan hyvää jatkoa. Loppu ilta sujuikin hiljaisuuden merkeissä. Sorruimme ihaniin juustoihin, jotka sitten maksoivatkin noin 50€. Nyt on juustoja. Luettiin Hesarista, että Suomesta loppuu voi. Pitäisiköhän tuoda Normandialaista Suomeen.
Sunnuntaina kävelimme Maritan kanssa mielenkiintoisen rämettyneen lammen ympäri. Paljon lintuja, suurin osa sorsia, mutta outo pitkävarpainen, vihreäjalkainen, suurehko lintu tuli kerjäämään suupalaa. Syöttäminen oli kielletty, eikä ollut millä syöttää. Alueella oli suuret tasaiset ruohikkoalueet koirien ja ihmisten kirmailla. Autoja olikin paikalla runsaasti, niinkuin picnic seurueita koirineen. Mielenkiintoinen kävely. Sitten ajettiin Cannesiin syömään hyvin.
Maanataina oli treffit, kuten sovittiin petanquen jälkeen, erään suomalaisen kanssa golf Biotion kentällä. Sää oli mitä mainioin, noin 18-20C. Kenttä oli ihan tuntematon. Välillä oli villapaitakin liikaa ja pelini sujui ensimmäiset 9 reikää ihan hyvin, mutta sitten rupesi mättämään. Kokonaistulos vain 25, mutta slope oli kovin kova mielestäni, koska keltaisilta 37 tasoituksella se oli 32.Kun puhdistimme kenkiämme joen rannalla huomasin joessa noin puolen metri pitusia tasapyrstöisiä kaloja uivan vastavirtaan, lohikaloja? Pääsiskö täällä perhostelemaan? Pitää ottaa selvää. No ihan kiva pelipäivä ja päätimme tulla uudelleen keskiviikkona klo 11 jälleen.


Tiistaina kävelimme rantaravintolaan, joita oli vain kaksi auki. Valitsimme Negreskon edessä olevan. Oikein hyvä tarjoilu, hauska tarjoilijapoika ja hyvät paistetut sardiinit ja moullit. Välimeri huokaili edessä, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Näin uisteluveneen, joka pysähtyi eteemme heittelemään ja totesin myös syyn. Veneen edessä 60m meistä pulahteli isoja kaloja vedessä. Ei muuten saanut yhtään. Oikein maukas lounas ja mukava paikka, koska tuuli ei tuntunut yhtään ja oli lämmintä. Poistuimme kotikahveille. Lopuksi tarjoilija tarjosi calvadossit. Kipa yllättyi niin, että kieltäytyi, enkä ehtinyt estää häntä, joten sain vain yhden calvan. 


Huomenna sitten uudestaan Biotin kentälle. Toivottavasti menee paremmin, sillä on vielä mahdollisuus Provencaleen. Jos menee huonosti niin ei kiinnosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti