sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Marraskuun lämpöä

 Lokakuu oli poikkeuksellisen lämmin. Lämmintä lokakuuta seurasi lämmin marraskuu, joka varmasti ilahduttaa kaikkia asukkaita.  Taloyhtiöt pistävät lämmon päälle tiettynä päivänä, ja tänä vuonna oli monessa talossa päätetty aloittaa lämmitys kaksi viikkoa normaalia myöhemmin energian säästämiseksi ja kustannusten pitämiseksi jossain rajoissa.. Suositus huonelämpötilaksi on 19 astetta, joka on hyvä, kun teet normaaleja askareita, mutta iltasella paikalla istuminen vaatii villasukkia ja shaalia ympärille. Englantilaisten muinainen tapa ottaa kuumavesipullo mukaan nukkumaan ei ehkä ole niin pöllöä miltä ensin tuntuu. Luulen kyllä, että Suomessa huonelämpötila saisi olla vähän korkeampi, 21-22 astetta, koska ulkona on niin kylmä ja lämpötila asunnossa ei ole välttämättä  tasainen, ulkoseinät on kylmiä. Täällä on tähän saakka yöt olleet hyvinkin lämpimiä. 

Me saimme vielä vieraan seuraksemme, tuli omat villasukat mukana ja tuliaiseksi monta paria muillekin, sekä vielä kutoi muutamat paikan päällä. Petankkia ja golfia ehdittiin pelaamaan, myös ihastelemaan Cap Ferratin Villa Ephrussia sekä Esterelin punaisia kallioita. Todettiin, että seuraavaan kertaan jäi ainakin Marseillen matka, turistijuna-ajelu Nizzassa ja  Monte Carlo. Ikävä kyllä tällä kerralla näitten asemasta tutustuimme Ranskan terveydenhoitoon, hyvää hoitoa ja oikeat lääkkeet saatiin, joten onneksi sairastamiseen ei mennyt koko aika. 

Lakot ja mielenosoitukset tuntuvat  hiipuneen. Lakoista eniten meitä koskettava oli lokakuussa polttoainejakeluun vaikuttaneet jalostamoiden lakot, useimmat huoltoasemat oli tyhjiä ja lopuissa tuntien jonot. Bensaa sai vain 30 litraa kerralla ja kannuihin ei saanut ottaa. Osa asemista oli varattu erityisryhmille, kuten kotisairaanhoitajat ja muut työn takia liikkuvat. Pula aiheutti järjestyshäiriöitä ja johti mm. polttoainevarkauksiin. Onneksi pula helpotti, täällä oli alkamassa pyhäinpäivän 2 viikon koulujen loma-aika, jolloin tietysti matkustetaan paljon, eivät ehkä uskaltaneet jatkaa lakkoja ja jakelun estämistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti