sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Helmikuu 2022 - jo kaksi vuotta koronaa

Hiljaiseloa syksy 2021, sen jälkeen kun syysloman vieraat lähtivät. Pysyttiin siis terveinä ja käytiin  pelaamassa, siinä aktiviteetit. Joulu vietettiin Villa Bellevuessa perinteiseen tapaan, lintua, jouluhalko jne. Uudeksi Vuodeksi suunnattiin Suomeen, onneksemme pääsimme Finnairin suorilla lennoilla edestakaisin. Suomessa oli ohjelmassa 3. rokoteannoksen ottaminen, saimme sen heti ensimmäisellä viikolla. Kun täällä nyt on tullut kehuttua, kuinka hyvin Ranskassa on terveyden/sairaanhoito sujunut, täytyy kehua Suomeakin. Messukeskuksen pihalle oli syntynyt jono, kun turvaväleistä piti pitää huolta. Pakkassäässä oleskelu astmaattiselle on vaikeaa ja heti, kun ilmaisimme ongelmamme, jostain ilmestyi reipas nuori mies ja ohjasi meidät jonon ohi sisätiloihin. Emme olleet onnistuneet varaamaan peräkkäisiä aikoja, ja pelkäsimme byrokratian pakottavan toisen tulemaan uudelleen paikalle, mutta ihmeiden aika ei ole ohi, saimme piikkimme.

Suomessa jatkoimme omissa oloissamme oloa ja vain pakollisten asioiden hoitoa. Näin varsinkin sen jälkeen, kun olimme ensimmäisenä sunnuntaina tavanneet seuraavan päivänä armeijaan astuvan nuorukaisen, joka tiistaina ilmoitti olevansa karanteenissa. Tuvassa oli ollut heti maanantaina yksi sairaana. Torstaina sitten alokkaallemme tuli oireita ja sairastupa odotti. Seuraavalla viikolla alokkaan äiti ilmoitti sairastuneensa ilman mitään tietoa, mistä tartunta olisi peräisin. No, ehdittiin vielä ennen paluuta Nizzaan tavata tervehtyneet, joten kaikki hyvin.

Täällä Ranskassa koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet, ja nyt on kansainvälisen trendin mukaiset convoit liikkeellä, yhdistettynä ihan mihin vaan paikalliseen tyytymättömyyden aiheeseen. Täällähän on hyvä järjestää mielenosoituksia ympäri vuoden, lumimyrsky osuu aika harvoin kohdalle ja jos vaikka sattuu vähän kylmempi sää, poltettavaa löytyy.

 Presidentin vaalit järjestetään tuota pikaa, ja ehdokkaita tuntuu olevan pilvin pimein, vanhoja tuttuja aiemmista vaaleista sekä uusia,  meille tuntemattomia nimiä. Toivottavasti valitsevat viisaasti. Arvellaan, että rajoituksia puretaan ennen vaaleja, mutta kukapa tietää, mitä mieltä virus on.

Nizzassa on jälleen karnevaalit. Viime vuonnahan niitä ei järjestetty, ja edellisenä lopetettiin ennen aikojaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti