maanantai 18. lokakuuta 2021

Syksyn 2021 lokakuussa Nizzaan

Matkavalmistelujen luulisi sujuvan rutiinilla. Pakkaaminen menossa ja lukematon määrä pieniä asioita hoidettu.  Isoin asia vaan on edelleen kesken.  Toinen meistä odottelee hammasriviä, joka mahdollistaisi muunkin syömisen kuin sosekeitot. Vielä eletään toivossa, vielä kaksi päivää aikaa.

Oletamme koronarokotustodistusten avaavan ovet matkalla. Ensimmäiset vieraat saapuvat heti seuraavalla viikolla. Sanon ensimmäiset, koska toivomme muidenkin rohkenevan matkaan. Suomalaisia on Nizzassa jo vaikka kuinka paljon ja tapaamisia voi järjestää.

No, hampaat saatiin, matkaan ja perille päästiin. Rokotustodistukset ovat kelvanneet ja kaikki tuntuu olevan melkein kuin ennen. Korona ei ole kuitenkaan ohi. Ihmisiä on  paljon enemmän liikkeellä kuin viime vuonna. Sisätiloissa pitää edelleen pitää maskia ja ulkonakin niitä näkee käytettävän entiseen malliin. Ranskan rokotekattavuus on yllättävän suuri, johtuneeko rokotepassin käytöstä, joka on kannustanut ottamaan rokotteen. Testaus oli aiemmin ilmaista, nyt se muuttui maksulliseksi, itse kyllä mieluummin ottaisin rokotteen kuin kävisin joka kolmas päivä testissä, vaikka ilmaisessa, mutta jokainen tyylillään. Koronapassia vastaan protestoidaan, mutta tuskinpa sillä on itse asiaan vaikutusta. Ilmaantuvuus on paljon alhaisemmalla tasolla kuin tällä hetkellä Suomessa, missä taas rokotekattavuus on alhaisemmalla tasolla, olisikohan näillä asioilla  joku yhteys. Tilanne saattaa kuitenkin kääntyä ihan minkälaiseksi tahansa, joten matkustukseen liittyy edelleen epävarmuuksia.

Pikkukauppamme ovat ennallaan, pakastekaupassa kävimme hakemassa vieraille helposti laitettavia perusjuttuja, ankankoipia, merianturafileitä, vihannessekoituksia yms. Huomenna suuntaamme perustarvikkeiden hakuun omaan Carrefourimme, jossa emme viime vuonna käyneet kertaakaan. Yritämme mennä hiljaiseen aikaan, siellä on kuitenkin  hyvin ahdasta ja viime vuonna päättelimme, ettei ole välttämätöntä siellä asioida. Huom. täällä on edelleen voimassa rajoituksia, kuinka paljon kerralla saa olla asiakkaita sisällä.

Toistaiseksi siis hiljaiseloa kotioloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti