maanantai 19. huhtikuuta 2021

Huhtikuu 2021 - uimakausi avattu

Maaliskuun viimeisenä päivänä presidentti Macron ilmestyi televisioon ja ilmoitti rajoitusten koskevan koko maata neljä viikkoa eteenpäin lauantaista alkaen. Koulut suljetaan ja liikkumista rajoitetaan myös päiväsaikaan,  on pysyttävä 10 kilometrin säteellä kotoa, ellei ole luvallista asiaa. Asiat on tarkoin lueteltu ja joka päivä uutisissa esitetään katsojien kysymyksiä ja saadaan vastaus, kuuluuko kysyjän asia noihin luvallisiin. Lupalappua ei uusien säännösten mukaan tarvitse täyttää päiväsaikaan pysyttäessä tuon 10 km säteellä. Meille tämä ei tuonut muutosta, paitsi, kun toivoimme vapauden koittavan 18.4 niin nyt rajoitukset jatkuvat vapun yli. Mitään mahdollisuuksia päästä ravintolaan tällä kaudella  ei ole, ja taitaa golfin peluukin rajoittua tuon lähipelikentän kiertämiseen. Voi olla, että sekään ei onnistu, kun koulujen loma osuu huhtikuulle. Olimme keskiviikkona siellä,  ja siellä oli ilahduttavasti ryhmä lapsia pelaamassa ohjaajan johdolla. Arvattavasti  ja toivottavasti lomaviikkoina junioreita tulee kentälle enemmänkin.

Mutta, uimakausi on  avattu ja vastaavasti lämmityskausi on ohi. Altaan vesi on 19-20 astetta, aurinko paistaa, koristepuut kukkivat, linnut laulavat. Paitsi, ettei asiat nyt sentään näin mene. Kevät keikkuen tulee, ja tänä vuonna erityisesti. Keski-Ranskassa on ollut hallaöitä, viljelijät taistelivat hallaa vastaan kaikin keinoin, mutta osa viini- ja hedelmäsadosta on tuhoutunut. Meillä ei sentään alle nollan ole yöt menneet, mutta lämmitys on jatkunut ja jo pari kertaa sivuun siirretyt talvivaatteet kaivettiin jälleen etualalle. Uimapuku sen sijaan siirrettiin takahyllylle. Olemme sen verran ylempänä, että aurinkoisinakin päivinä tuuli tuntuu kylmältä, ja pidempi golfkierros päättyi kädet kohmeessa sadekuuroon. Eipä siis ihme, että kotimatka on jo mielessä. Olemme yrittäneet ottaa selvää kaikista säännöksistä, mikä meitä mahdollisesti koskisi, ja koronatesti on varattu lähiapteekista perjantaiksi. Sillä sitten pitää ehtiä 48 tunnissa Saksaan ja 72 tunnissa laivaan. Ns. PCR-testiä ei olisi ehtinyt ottaa niin, että varmuudella ehtisi (viikonloppu huomioitava) ja ilman testiä ei oikein parane lähteä Nizzasta. Yövymme Ranskan puolella, koska Saksassa hotelleilla on rajoituksia vieraiden suhteen. Säännökset muuttuvat yhtenään ja mitään varmuutta mistään ei ole. Luultavimmin kukaan ei kysy mitään, mutta on yritetty varautua ainakin jotenkin.

Kotiin on aikomus tilata ruokaa netistä, kotitonttu noutaa ja  toimittaa tavarat jääkaappiin. Netistä löytyikin vuosi sitten toimitettu tilaus, eikä paljon muutoksia tarvinnut tehdä. Simaa, tippaleipiä, piimää, viilejä, ruisleipää, siinäpä oleellisimmat, jotka oli jo valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti