keskiviikko 18. marraskuuta 2020
Jouluvalmistelut aloitettu - marraskuu 2020
Rajoitukset jatkuvat täällä edelleen, kohta tulee kolme viikkoa täyteen ja viikko vielä on edessä. Tautitapaukset ovat ainakin jossain määrin laskussa ja paine sairaaloissa hellittää. Miten sitten käy, kun rajoituksia puretaan, no, se nähdään sitten. Nyt on huolena etenkin paikalliset pikkukaupat, kaupanteko on täälläkin siirtynyt nettiin ja se hyödyttää lähinnä isoja ketjuja. Niinpä on syntynyt spontaaneja kansanliikkeitä tukemaan paikallisia yrittäjiä ja boikotoimaan suuria nettikauppoja. Suuri huoli on ollut joulukuusista, saadaanko niitä myydä ja missä. Nyt on vakuutettu, että kuusikauppa kyllä käynnistyy normaaliin tapaan, ja tämän hetkisen käsityksemme mukaan kaupat avataan muutenkin ensi viikolla, tosin tarkoin rajoituksin, kuten kuinka monta henkilöä kerralla voi kauppaan mennä. Arvaamme, että jonoja riittää, pitäähän päästä lahjaostoksille ja luulisi myös talvivaatteita ja kenkiä tarvittavan. Me yritimme pakata kotoa mukaan kaikenlaista tarpeellista ja vielä hiukan ylimääräisiä vaatteita varalle, joten ei tarvita mitään. Voimme siis keskittyä joulunajan menujen suunnitteluun, pakastekauppa Picardilta otin mukaan jouluherkkujen esitteen. Vesi herahtaa kielelle sitä selatessa. Alkuruuissa hummeria, langustia, kampasimpukoita, tiikerirapuja, lohta jne., unohtamatta ankanmaksaa. Pääruoka pääasiassa lintua, eli kalkkunaa, helmikanaa, viiriäisiä ym. täytteillä tai ilman. Lisukkeina vaikka perunamuusista muovattuja joulukuusia. Siinä kohtaa kävi mielessä, että missä päin maailmaa näitä kaikkia herkkuja väsätään, valikoimaan kuuluu näiden valmisruokien lisäksi loputon määrä erilaisia pikkupaloja, ei ehkä ihan kokonaan käsin tehtyjä, mutta tuskin 3d-tulostettujakaan. Viime vuonna tilasimme täytetyt viiriäisemme omasta lihakaupastamme, ne onnistuivat oikein hyvin. Alkupalat ja jouluhalko ostettiin Gambettalla olevasta Canet-suklaakaupasta, josta jo useana vuonna olemme ainakin jouluhalkomme hankkineet, valikoima on monipuolinen ja vaihtuu vuosittain. Herkullista. Kotikeittiöllä pitänee pärjätä, ravintolat on edelleen kiinni (nouto sallittua) , avattaneen kuitenkin ennen joulua, mutta me pysymme omissa oloissamme.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti