keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Elämää Rivieralla

Elämä täällä ei ole vain ruusuja ja samppanjaa, vaan elämme ihan tavallista arkista elämää. Kaupassa käyntiä, ruuan laittoa, television katselua, kävelyretkiä ja välillä käydään pelaamassa. Golfia pelataan vähän useammin kuin petankkia, sillä petankkia on Nizzassa kerran viikossa perjantaina. Voitaisiin kai käydä myös Antibesissa pelaamassa keskiviikkoisin ja lauantaisin, mutta harvemmin tulee käytyä.


 Nämä ruusut on lähikaupasta, josta pääasiassa ostamme ruokamme vihanneksia lukuunottamatta, koska talomme alakerrassa on pieni vihanneskauppa. Ovat jo 6 päivää vanhoja! Mutta nyt vihanneskauppa on suljettuna. Ennen lähtöämme jouluksi Suomeen näimme kauppiaamme eräänä päivänä "kovat kaulassa" kadulla, oli selvästikin käyty parturissa ja vaihdettu tyylikkäät vaatteet, arvelimme hänen lähteneen jokavuotiselle lomalleen Amerikkaan, kun kauppa suljettiin. Odottelemme nyt, josko hän tulee takaisin vai mitä tapahtuu. Toivottavasti tulee, siitä on todella kätevää ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ja siten tulee syötyä niitä paljon enemmän kuin muuten.

Katutyöt talon edessä raitiovaunulinjaa varten jatkuvat edelleen, näyttää olevan täällä(kin) tapana, että kun porukka saa omat putkensa paikalleen ja kaivannot peitettyä, tulee toinen porukka kaivamaan ja laittamaan omat putkensa. Nettiyhteytemme on kovasti pätkinyt tänä talvena, arvelemme sen johtuvan näistä töistä. Aamukonsertin pito on sentään vähentynyt eli liikenne sujuu jo paremmin. Ranskalaiset kun parkkeeraavat minne sattuu, nytkin  klo 17.30 torvet soivat, niin etteivät isommat autot mahdu etenemään. Työmaalla on hienot kuvat, miltä näyttää sitten, kun työt on valmiit, kiskot ja istutukset paikallaan. Odotamme toiveikkaina töiden valmistumista, todennäköisesti vasta vuoden kuluttua.

Tämä talvi on mielestämme täällä ollut lämmin ja kuiva ainakin toistaiseksi.  Muualla Ranskassa on paleltu, mutta meillä on täällä ollut mukavaa, Nizza on aina talvella Ranskan lämpimin paikka Korsikan ohella. Eilen pelasimme vuoden ensimmäisen golfkierroksen ranskalaisen herrasmiehen kanssa, sää oli mitä mainioin 17 C tyyntä ja aurinkoista. Kierros oli hitaanpuoleinen, joten emme ehtineet lounaalle, toisella kertaa sitten. Hitaus ei johtunut meistä, sillä ranskalainen pelasi todella hyvin ja mekin kohtalaisesti, edellä oli pari neljän miehen melko hidasta ryhmää. Ranskalainen puhui mukavasti ranskaa niin, että mekin ymmärsimme ja hän ymmärsi kiitettävästi omaa äidinkieltään, joten juttua riitti edellisestä Grand Froidista, suuresta kylmästä,
muutaman vuoden takaiseen tulvaan, joka tuhosi tuota kenttää ja lähialueita melkoisesti ja vei mukanaan kaksi golfkentän silloista sekä kokosi autoja pieniksi vuoriksi päällekkäin ja kentän 10 väylälle läheisen puutarhamyymälän isot kukkaruukut.

Muutoin olemme tottuneet nizzalaiseen elämäämme ja huomenna on seuran golf, jota varten eilen yritimme salaa harjoitella, mutta väylää kolme pelaavat Pentti ja Seija huomasivat meidät. Haa, olivat itsekin harjoittelemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti