sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mimosaretkellä



Vihdoinkin kaunis päivä, ja suuntasimme kohti Massif du Tanneronia. Tanneron on Grassen eteläpuolella oleva kylä Mimosa- reitin varrella, ja sinne vie yksi niistä vihreistä teistä, jollaisista monet kerrat olemme vannoneet pysyvämme poissa. Tähän mennessä olemme suhtautuneet hiukan keveästi liikennemerkkeihin, joissa varoitetaan putoavista kivistä, arvelleet todennäköisyyden olevan  pieni, että se juuri meidän kohdalla putoaisi. Mutta surullinen uutinen junasta, johon törmäsi suuri kalliolohkare ja suisti sen raiteilta, sai ainakin ajelemaan varovaisemmin ja varomaan mahdollisia pehmeitä tien reunoja. Mekin olemme ajaneet jokunen vuosi sitten kyseisen junareitin, joka Nizzasta lähtiessä  seuraa Var-jokea.  Menimme vain Puget-Theniersiin asti ja tulimme toisella junalla takaisin, junia kulkee harvakseen eikä vauhti  matkalla päätä huimannut, mutta maisemat kyllä.

Mimosaretkellämme oli muutamin paikoin sortumia tiellä, mutta ei kuitenkaan mitään kovin pahoja, ja tien yllä kaartuvat mimosat sekä henkeäsalpaavat maisemat korvasivat vaivannäön.

Mimosaretkemme kääntöpiste oli tällä kerralla Frejus, ja pysähdyimme St Raphaelissa lounaalle rantakadun ravintolaan. Auton jätimme suosiolla läheiseen parkkihalliin, vaikka olemmekin pitäneet niitä usein kalliinpuoleisena. Tällä kertaa niin ei ollut, vaan maksu oli 2,90. Lounaspaikka valikoitui täysin sattumalta, O'Soleil, italialaistyyppinen moderni paikka, joka mainosti pizzoja ja kalaruokia. Bourreda de poisson oli runsas annos, 19,50, olisi hyvin riittänyt yksinään. Söimme kuitenkin alkuun kuorrutetut simpukat muistellen, ettei annos yleensä ole kovin iso, muutama simpukka. No, täällä oli toinen tyyli. Jälkiruokia mainostettiin Dessert Maison, ja siltä ne vaikuttikin, Tarte Tatin ja Tiramisu, 5-6 euron luokkaa. Muutkin vaikuttivat tyytyväisiltä ruokiinsa, ja paikka oli lähes täynnä. Ajoimme rantatietä takaisin, Cap Roux (kallioiden pääväri on punainen) oli oikein hieno iltapäivän auringossa, ja vaikka olemme ajaneet reitin lukuisia kertoja, olemme aina yhtä ihastuneita.
Vettä on kuulemma tullut tilastojen mukaan neljä kertaa enemmän kuin 60 vuoteen tämän talven aikana. Ei ihme, että rapakivikalliot sortuvat teille. Rapakiveä kun ovat tienvierusrinteet yleisesti Rivieralla.Nice Matin. kirjoitti Hiver fou eli hullu talvi kun sateen lisäksi on ollut kuitenkin tavanomaista lämpimämpää .Joet tulvivat ja Ranskan läsirannikko pohjoisessa on ollut täynnä katastrofaalisia tulvia, Keskiranska täynnä lunta ja vuoritossa lumivyöryvaara. Mutta kevät koittaa aina varmasti ja sateet loppuvat, toivottavasti nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti