tiistai 24. tammikuuta 2012

Takaisin Nizzassa, luojan kiitos!

Terve kaikki!
Tultiin takaisin viime yönä. Suomessa oli pikkupakkanen ja lunta tuli lisää. Kuten tavallista Luftis myöhästyi tunnin lähdössä, mutta otti puolisen tuntia takaisin matkalla. Frankfurtissa oli onneksi portti ihan tuloportin vieressä ja heti bussiin ja bussilla ympäri kenttää 10 minuuttia. Varmaankin siksi, ettei kukaan pytyisi jäljittämään meitä. Portaita koneeseen ja menoksi, koska Frankfurtissa on yölentokielto. Alkaa kait klo 22, koska niin kiireellä noustiin juuri ja juuri 22.00. Ekalla lennolla saatiin kanarulla ja viiniä, toisella lyhyemmällä jopa hyvä kreikkalainen salaatti peukalonpaksuisten keksirullien ja viinin kanssa. Kertakäyttöhaarukka oli saksalaisen insinööritaidon mestarinäyte, sillä se oli itse koottava, mutta ajoi asiansa. 
Käytävän toisella puolella meidän kohdalla istui partatyyppi, joka näytti juutalaiselta. Hän tuijotti alkumatkan A4 -kokoista paperiarkkia, jossa oli noin kuusi riviä nuottiviivastoa täynnä kärpäsenpaskalta näyttäviä pilkkuja, siis ei nuotteja. Sitten alla oli kolme nuottiviivastoa täynnä nuotteja ja muita merkintöjä todella tiheästi. Kun ukko oli tutkinut paperiaan puoli tuntia, hän esitteli ajatuksiaan vieressä istuvalle kolleegalleen seuraavat puoli tuntia, tökkien niitä nuotteja sormellaan ja toisella kädellä ohjasi näkymätöntä orkesteria. Tätä jatkui ja jatkui ja nuoteissa siirryttiin eteenpäin. Kyllä kaveri löysi tuosta paperista poskettomasti selitettävää ja jäi tunne, että siinä paperissa oli kokonainen sinfonia. Outoa! Vieruskaveri rupesi jo kyllästymään ja sitten kait sinfonia jo loppuikin, koska maestro ryhtyi lukemaan saksalaista lehteä. Paperista riitti miehelle viihdykettä kuitenkin yli tunniksi.
Taksi saatiin nopeasti ja muuten hyvin, mutta sain taas väitellä kuskin kanssa ajolinjoista. Ajavat aina Promenadilta Magnan tunneliin, joka vie ohi meidän osoitteen ja sitten tulevat takaisin päin. Paras tie olisi Parking Magnan risteyksesta ennen Lenvalin lastensairaalaa Californielle ja Parking Magnanille käännyttyä ohi parkkipaikan Av. Glorialle. Pitänee selittää kuskeille etukäteen miten meille ajetaan.
Huomenna suomalailounas ja torstaina golfkisa. Niistä sitten myöhemmin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti